Національна школа суддів України

Доступ жінок до правосуддя

27 травня 2021 року проректор Наталія Шукліна, начальниці відділів Тетяна Фулей та Тетяна Пустовойтова взяли участь в онлайн–засіданні керівного комітету регіонального проєкту “Доступ жінок до правосуддя: впровадження стандартів Стамбульської конвенції та інших європейських стандартів гендерної рівності у країнах Східного партнерства”, який реалізується у межах другої фази програми Ради Європи та Європейського Союзу (РЄ–ЄС) “Партнерство заради належного врядування”.

Відкрили засідання Марта Бесерра, керівник відділу з питань гендерної рівності Ради Європи, Ліна Нільсон, заступник керівника підрозділу Генерального директорату з питань сусідства та розширення переговорів (DG NEAR) Європейської комісії та Аркаді Ситін з офісу Генерального директорату програм Ради Європи. Модерувала фахову дискусію Анка Сандеску, менеджер проекту, відділ гендерної рівності Ради Європи.

На початку засідання команда Проєкту прозвітувала перед членами керівного комітетуту із п’яти країн Східного партнерства – Азербайджану, Вірменії, Грузії, Молдови та України, яку представляла Національна школа суддів України, про результати роботи у 2020 році, останні структурні оновлення та новації до робочого плану проєкту на 2022 рік, які будуть реалізовані протягом наступної фази проєкту. Окрім цього, учасників та учасниць засідання було запрошено долучитися 7–8 жовтня 2021 року до Міжнародної конференції з питань доступу жінок до правосуддя та обговорення плану роботи на 2022 рік.

У ході дискусії відбувся обмін думками між командою Проєкту та партнерами щодо проєкту пропозицій для третьої фази програми РЄ–ЄС “Партнерство заради належного врядування”. Увага акцентувалася на пріоритетах національних партнерів проєкту у сфері доступу жінок до правосуддя та  актуальних питаннях реалізації цього процесу в контексті впливу пандемії Covid 19.