Національна школа суддів України

Досудове розслідування та ЄКПЛ

5 листопада 2021 року Національна школа суддів України у співпраці з проєктом Ради Європи “Дотримання прав людини в системі кримінальної юстиції України” розпочала навчальний курс HELP “Досудове розслідування та Європейська конвенція з прав людини (ЄКПЛ)”. Цільовою аудиторією дистанційного курсу є слідчі судді з різних областей України. Навчання на курсі буде тривати до 23 грудня 2021 року.

Координаторка Проєкту Тетяна Соколан висвітлила мету HELP курсу “Досудове розслідування та ЄКПЛ”  та підкреслила важливість його адаптації до національного контексту.

Тамара Закревська, заступниця начальника відділу підготовки викладачів (тренерів) підкреслила важливість співпраці з Радою Європи в адаптації цього HELP курсу до національного контексту та його впровадженні на національному рівні. Вона також зазначила, що в часи пандемії COVID-19 визначну роль відіграють саме онлайн-курси. У зв’язку з цим вона сподівається, що цей курс буде ефективним та цікавим для всіх учасників, які зможуть використати отримані знання на практиці.

З можливостями для підвищення потенціалу суддів з Європейською програмою навчання у сфері прав людини для представників юридичних професій (HELP) ознайомила Крістіна Хохлова, координаторка проєкту HELP, Генеральний директорат прав людини та верховенства права Ради Європи. Вона зазначила, що Програма HELP спрямована саме на надання високоякісних і індивідуалізованих інструментів навчання для всіх європейських юристів.

Сергій Заєць та Павло Пархоменко, тренери курсу HELP “Досудове розслідування та ЄКПЛ” презентували основні теми курсу, надали інформацію учасникам щодо онлайн-інструментів курсу та пояснили, як ними користуватися.