Національна школа суддів України

Досвідчені рецензенти

5 березня 2019 року заступник директора Чернівецького регіонального відділення Тетяна Аілінчій відвідала Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області, в якому зустрілася з майбутніми суддями та їхніми наставниками.

У Тернопільському міськрайонному суді стажування з кримінального судочинства проходять 11 майбутніх суддів.

Тетяна Аілінчій поспілкувалися із суддями–коучами Валентином Ломакіним, Сергієм Кунцьо та Юрієм Дзюбановським, які пройшли тренінг на тему: “Наставництво (коучінг) та його необхідність для формування професій них навичок майбутнього судді”. На зустрічі з наставниками був присутній голова Тернопільського міськрайонного суду Роман Грицак.

 За період стажування кандидатки та кандидати на посади суддів ознайомилися з реєстрацією справ і матеріалів у суді, їх рухом у судовому діловодстві. Вони відвідують судові засідання, після яких готують проекти судових рішень у кримінальних провадженнях. За дорученнями суддів–коучів слухачі та слухачки складають проекти постанов, ухвал і вироків. Досвідчені наставники рецензують проекти судових рішень, після чого зміст і форма підготовлених проектів обговорюються з майбутніми суддями.

У ході спілкування зі слухачами Тетяна Аілінчій підкреслила, що стажування кандидаток і кандидатів на посади суддів спрямоване на отримання ними вмінь і навичок застосовувати отримані знання у практичній діяльності зі здійснення правосуддя.

Заступниця очільника Чернівецького регіонального відділення, в якому слухачки та слухачі проходять спеціальну підготовку,  обговорила з ними актуальні питання, пов’язані з виконанням ними програми та індивідуальних планів, та відзначила належний рівень організації стажування в Тернопільському міськрайонному суді.