Національна школа суддів України

Досвідчені судді діляться навичками з помічниками та консультантами

19–23 січня 2015 року  в місті Чернівцях місцеве регіональне відділення  Національної  школи суддів України проводить  підготовку  помічників  суддів та консультантів місцевих загальних та апеляційних судів областей.

Для проходження підготовки прибуло 15 працівників апаратів судів трьох областей.

Вітальними словами підготовку відкрила т. в. о. директора Чернівецького регіонального відділення  Тетяна Аілінчій.

Для проведення підготовки викладачами запрошено суддів Апеляційного суду Чернівецької області Онуфрія Колотила, Степаниду Підгорну та  Галину Станковську,  Валентину Чупікову, Любов Перепелюк та Ігоря Лисака, суддів Першотравневого районного суду міста Чернівців, кандидатів юридичних наук Ларису Стоцьку та Аліну Федіну.

Під час підготовки Лариса Стоцька обговорить зі слухачами питання щодо прав та обов’язків  учасників адміністративного процесу та розмежування адміністративної юрисдикції, з якими приходиться стикатися при вирішенні справ у місцевих загальних судах.

Аліна Федіна поділиться практикою   в організації  судового процесу, на якому присутні представники ЗМІ, а також проведе комунікаційний практикум.   

Ігор Лисак розповість про особливості розгляду справ щодо обмеження  права виїзду боржників за межі України.

Актуальність цих питань зумовлена значною кількістю відповідних цивільно–правових спорів у судовій практиці регіону.

Окрім того, для проведення підготовки запрошено працівників апарату Апеляційного суду Чернівецької області – керівника апарату Івана Сорохана та начальника відділу кадрів та державної служби цього ж суду Оксану Цеплу. Іван Сорохан виступить із доповіддю щодо психології діяльності працівника апарату суду, а Оксана Цепла у своєму виступі зверне увагу на  статус помічника судді та  кваліфікаційні вимоги до нього.

Повний текст програми підготовки  секретарів судового засідання місцевих загальних та апеляційних судів опубліковано на веб–сайті Національної школи суддів України  в розділі Підготовка.

Після закінчення підготовки кожному слухачу, який її пройде, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.