Національна школа суддів України

Дотримання прав людини в системі кримінальної юстиції

30 жовтня 2019 року в місті Києві проректор Володимир Мазурок зустрівся з представниками проекту Ради Європи “Дотримання прав людини в системі кримінальної юстиції України” Тиграном Карапетяном, Боженою Маланчук і Михайлом Іскрою.

Під час зустрічі обговорювалися перспективи подальшої співпраці проекту Ради Європи з Національною школою суддів України на шляху реформування системи кримінальної юстиції, зокрема в частині підготовки нових та адаптації вже існуючих курсів для підготовки суддів.

Проректор Володимир Мазурок зазначив, що Національна школа суддів України та проекти Ради Європи мають тривалу історію успішної взаємодії, зокрема з питань кримінальної юстиції. Він відзначив позитивний досвід співпраці з Координаційним центром з надання правової допомоги в ході проведення ознайомчих візитів кандидатів на посаду судді. 

Очільниця відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова зауважила, що наразі Національна школа суддів України проводить аналіз потреб суддів у підготовці та визначає теми нових курсів, зокрема з кримінального судочинства. Тому проекту будуть надані пропозиції щодо курсів, які в подальшому будуть спільно розроблятися.

Представники проекту поділися успіхами в реалізації програм системи “HELP” Ради Європи, користувачами якої також є українські судді. Водночас була підтримана ініціатива щодо спільної розробки аудиторних і дистанційних курсів, проведення загальноукраїнських семінарів для суддів, наприклад, з практики обрання та продовження строків запобіжних заходів.

Учасники зустрічі обговорили подальші дії з планування заходів для обговорення на засіданні Координаційної ради проекту.