Національна школа суддів України

Дотримання правил етичної поведінки для утвердження авторитету судової влади

18 жовтня та 1 листопада 2019 року  Національна школа суддів України проводить семінар для працівників апарату Верховного Суду на тему: “Дотримання працівниками Верховного Суду правил етичної поведінки як передумова запобігання корупційним проявам”.

Семінар проведе суддя Авдіївського міського суду Донецької області Олена Панченко.

Під час інтерактивної лекції з використанням презентації Power Point викладачка ознайомить учасників із законодавством, що регламентує діяльність працівників суду, зокрема, правила їх поведінки.

Учасники семінару з’ясують, що таке доброчесність для працівників суду, наскільки важливе її дотримання як у посадовій діяльності, так і за межами роботи, обговорять заборони та обмеження, правила зовнішнього вигляду та дрескоду. На прикладах навчальних відеороликів та відеосюжетів з мережі інтернет аудиторія зможе оцінити, як дотримання правил етичної поведінки працівниками суду сприяє запобіганню корупційним проявам та утвердженню авторитету судової влади.

Викладачка поділиться практичними порадами щодо налагодження внутрішньої та зовнішньої комунікації суду, окреслить правила роботи з різними видами інформації, порядком їх обробки і використання на користь авторитету судової влади.

Присутні дізнаються про правила спілкування з окремими групами осіб (журналістами, “активістами”, неповнолітніми, вразливими групами населення, особами з інвалідністю), подискутують щодо уникнення нерівного, дискримінаційного ставлення до окремих осіб.

Викладачка надасть слушні поради щодо уникнення випадків неетичної поведінки працівників суду в позаробочий час.

У підсумку занять присутні обміняються думками та отримають відповіді на свої запитання.