Національна школа суддів України

Дотримання правил ведення обліку призовників і військовозобов’язаних


27 серпня 2021 року Національна школа суддів України провела для працівників апаратів судів онлайн-семінар “Ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних у судах”. 
Військовий облік ведуть усі підприємства, установи, організації відповідно до законодавства. Однак у 2021 році відбулись зміни щодо порядку його ведення, зокрема, щодо бронювання професій і посад. Ці зміни важливо враховувати в роботі судів, щоб уникати порушень  і сумлінно дотримуватися порядку бронювання.
Викладачами на дистанційному занятті були Дмитро Кифорук, начальник відділу військового обліку та бронювання Вінницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, Олександр Ткач, заступник начальника відділу по роботі з персоналом Сьомого апеляційного адміністративного суду.
Усього участь у цьому семінарі  взяло понад 100 працівників судів, відповідальних за ведення військового обліку.
Дмитро Кифорук розповів про правові аспекти організації та ведення військового обліку на підприємствах, в установах та організаціях; роз’яснив, які саме відбулися зміни та як їх застосовувати на практиці. Він наголосив на посиленні відповідальності за порушення порядку ведення військового обліку та законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, зокрема провів порівняльний аналіз штрафів до та після змін.
Олександр Ткач, який сам є відповідальним за військовий облік у 7ААС і постійно вивчає питання щодо бронювання військовозобов’язаних, поділився практичними порадами щодо бронювання призовників, військовозобов’язаних, резервістів, а також зняття їх з обліку. 
Спікер розповів, які питання виникають під час роботи з документами та як їх усувати, поділився інформацією щодо звіряння відомостей про військовозобов’язаних, звітування тощо.
У ході онлайн-семінару було обговорено багато інтересних  і важливих запитань, проведено обмін досвідом виконання зазначеної роботи.

27 серпня 2021 року Національна школа суддів України провела для працівників апаратів судів онлайн-семінар “Ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних у судах”.

Військовий облік ведуть усі підприємства, установи, організації відповідно до законодавства. Однак у 2021 році відбулись зміни щодо порядку його ведення, зокрема, щодо бронювання професій і посад. Ці зміни важливо враховувати в роботі судів, щоб уникати порушень  і сумлінно дотримуватися порядку бронювання.Викладачами на дистанційному занятті були Дмитро Кифорук, начальник відділу військового обліку та бронювання Вінницького обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, Олександр Ткач, заступник начальника відділу по роботі з персоналом Сьомого апеляційного адміністративного суду.

Усього участь у цьому семінарі  взяло понад 100 працівників судів, відповідальних за ведення військового обліку.Дмитро Кифорук розповів про правові аспекти організації та ведення військового обліку на підприємствах, в установах та організаціях; роз’яснив, які саме відбулися зміни та як їх застосовувати на практиці. Він наголосив на посиленні відповідальності за порушення порядку ведення військового обліку та законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію, зокрема провів порівняльний аналіз штрафів до та після змін.

Олександр Ткач, який сам є відповідальним за військовий облік у 7ААС і постійно вивчає питання щодо бронювання військовозобов’язаних, поділився практичними порадами щодо бронювання призовників, військовозобов’язаних, резервістів, а також зняття їх з обліку. Спікер розповів, які питання виникають під час роботи з документами та як їх усувати, поділився інформацією щодо звіряння відомостей про військовозобов’язаних, звітування тощо.

У ході онлайн-семінару було обговорено багато інтересних  і важливих запитань, проведено обмін досвідом виконання зазначеної роботи.