Національна школа суддів України

Дотримання стандартів прав людини слідчим суддею: право на свободу та особисту недоторканість

15 травня 2017 року  Національна школа суддів України у співпраці з Програмою розвитку ООН в Україні та Секретаріатом Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини провела засідання робочої групи з розробки навчального курсу для суддів “Дотримання стандартів прав людини слідчим суддею: право на свободу та особисту недоторканість”.

Відкрили засідання начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) - радник Національної школи суддів України Ольга Шаповалова, заступник керівника Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини Олена Смірнова, представник Інституту прикладних гуманітарних досліджень Михайло Буроменський, представник ПРООН Світлана Колишко.

Відзначалось, що метою заходу є початок роботи над розробкою навчального курсу для суддів  “Дотримання стандартів прав людини слідчим суддею: право на свободу та особисту недоторканість для його використання в процесі підготовки та періодичного навчання суддів.

Ольга Шаповалова ознайомила учасників засідання з форматом роботи, окреслила мету засідання, завдання робочої групи та очікувані результати за наслідками роботи.

Крім того, були презентовані основні результати моніторингу реалізації КПК України, який проводився в судах міста Києва, висновки за результатами регіональних обговорень результатів моніторингу.

Під час засідання було визначено мету та завдання курсу; складено програму тренінгу для суддів; визначено інтерактивні методи викладання.

У підсумку було узгоджено план-графік подальшої роботи, визначено відповідальних за окремі ділянки роботи.

Старт роботи над новим навчальним курсом учасники засідання визнали важливим фактором ефективного забезпечення права на свободу та особисту недоторканість в майбутньому.