Національна школа суддів України

Дотримання суддями принципів та норм суддівської етики - складова авторитету судової влади

12–16 вересня 2016 року в місті Львові місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку суддів місцевих господарських судів, обраних на посаду судді безстроково.

Вітальними словами підготовку  відкрила директор Львівського регіонального відділення Оксана Польна. Керівник ознайомила слухачів із порядком роботи на тиждень, та звернула увагу  слухачів на те, що відповідно до вимог ч.4 ст. 87 Закону України “Про судоустрій і статус суддів”, Національна школа суддів України організовує тренінги, що є обов’язковими в межах підготовки.  Для зазначеної вище категорії суддів тренінг на тему: “Управління залою судових засідань” заплановано на 14–16  вересня 2016 року.

Для проведення підготовки викладачами запрошено суддів Львівського окружного адміністративного суду Володимира Кравчука – доктора юридичних наук, професора, Олександра Сасевича кандидата юридичних наук, члена Ради суддів України та Роксолану Качур, суддю Господарського суду Львівської області, кандидата юридичних наук Тараса Рима та судового експерта-психолога КЗ Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні, головного експерта Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Зінаїду Кошулинську.

Під час підготовки слухачі розглянуть питання комунікації в судовій владі, проблеми підвищення авторитету судової влади в українському суспільстві та  взаємодію судів з громадськістю.

Частину питань буде присвячено вивченню міжнародних стандартів антикорупційного законодавства та їх запровадження в Україні, розглядатимуться питання, що запобігають корупції та сприяють виявленню корупційних правопорушень.

Належної уваги буде приділено  і питанню захисту права власності в Україні у світлі ст. 1 Першого протоколу до Європейської Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Психологічні та суспільні фактори, їх вплив на здійснення судочинства в судах, запобігання ефекту професійного вигорання – теж  будуть предметом вивчення суддями-слухачами підготовки.

У ході проведення навчання суддів використовуватимуться інтерактивні методи навчання, зокрема,  інтерактивні лекції, дискусії,  робота в малих групах, робота з фліп-чартами.