Національна школа суддів України

Застосування виборчого законодавства на місцевих виборах

6 жовтня 2015 року в місті Дніпропетровську місцевим регіональним відділенням спільно з Вищим адміністративним судом України за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні було проведено періодичне навчання суддів апеляційних та окружних адміністративних судів, суддів місцевих загальних судів з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі на тему: “Застосування виборчого законодавства на місцевих виборах”.

У семінарі взяли участь 22 судді апеляційних та окружних адміністративних судів та 25 суддів місцевих загальних судів  Дніпропетровської, Запорізької та Кіровоградської областей.

Вітальними словами підготовку відкрили заступник Голови Вищого адміністративного суду України Михайло Смокович, національний менеджер проектів у сфері верховенства права і прав людини Координатора проектів ОБСЄ в Україні Наталія Ступницька, начальник відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді Національної школи суддів України Олександр Гашицький та директор Дніпропетровського регіонального відділення Алла Баштанник.

Для проведення підготовки запрошено експерта з питань виборчого права Координатора проектів ОБСЄ в Україні Сергія Кальченка та заступника Голови Вищого адміністративного суду України Михайла Смоковича.

Під час семінару судді розглянули виборчу систему на місцевих виборах, ознайомились із системою виборчих комісій та зі складанням і уточненням списків виборців.

Учасники семінару обговорили питання щодо висування та реєстрації кандидатів на місцевих виборах, причини відмови в реєстрації та скасування рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів).

Значну увагу було приділено особливостям розгляду виборчих справ.

Наприкінці семінару було проведено опитування учасників зі застосуванням множинного вибору відповідей за допомогою методу експрес-опитування (клікерів).

Після закінчення семінару кожному судді, який взяв у ньому участь, було вручено Сертифікат Національної школи суддів України.

Організаційні заходи щодо проведення періодичного навчання забезпечено Дніпропетровським регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Вищим адміністративним судом України за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.



 Фотогалерея