Національна школа суддів України

Єднаймося для перемог!

2 грудня 2014 року на території навчально-тренувальної бази “ФК “Динамо” збірна команда Національної школи суддів України (США) зіграла свої чергові матчі двох турів п’ятого турніру з міні–футболу серед суддів та працівників судових установ із розіграшу “Кубка Феміди”.

Турнірна таблиця та ситуація  в ній склалася таким чином, що команді “Суддівський Шкільний Альянс” довелось  грати підряд два матчі з різницею менше ніж в годину. Але саме найголовніше те, що грати необхідно було виключно на перемогу.

До цього надскладного завдання команда підійшла з усією відповідальністю та запалом на боротьбу. І якою була боротьба!  

Спершу нам довелося зустрітися із  командою Київського апеляційного адміністративного суду. Суперник зачаклував свої ворота, і попри тотальний пресинг та безперервний злагоджений штурм команді США не вдавалося їх вразити.

Коли ж утомлений голкіпер суперника, усе ж дістав із сітки м’яч, емоційний сплеск нашим вболівальникам годі було стримати. Футболісти  США навпаки, спокійно, упевнено та зосереджено контролювали гру та всі випади суперника. Звісно, ми мали нагоди забити більше, але гарні відносини між командами не передбачали гри на розгром. Тож мінімальна перемога наблизила нас до виходу із групового етапу турніру та надихнула на продовження боротьби.

Наступний матч був без перебільшення визначальним і визначним для команди Національної школи суддів України. США – це команда, що об’єднує людей, які просто люблять футбол, аматорів з жагою перемагати та йти вперед попри все. Двобій із командою господарського суду Київської області  це яскраво засвідчив, незважаючи на всі підтексти зустрічі.

Уже перші хвилини гри продемонстрували – наш суперник відрізняється від решти команд суддів та працівників судових установ, з якими нам доводилось зустрічатися. Швидкість та техніка плеймейкерів опонента  давали нам серйозні сумніви в його доброчесності. Та й чи може команда любителів перебігати юних футбольних геніїв, яких у незрозумілий спосіб помістили в таке суддівське середовище? Вони, до речі, у ньому вже почали приживатися…

Гравці збірної США розуміли, що при наявності міцної волі до перемоги, вони зможуть вирішити завдання на матч!  

Поступаючись у ході гри в два м’ячі, вони  змогли опанувати себе та пішли вперед. Боротьба йшла за кожен клаптик поля, кожен удар, – аж до хрусту кісток. Так, жахлива травма Миколи Жабокрицького фактично зупинила гру, – і вболівальники та гравці були в шоковому стані. Злість від утрати дозволила нам додати обертів і швидко два м’ячі були відіграні.

Тобто, лише гол відділяв нас від виходу до 1/8 турніру. Градус емоцій з обох боків був шалений: воротар суперника пішов у напад, ми не влучали в порожні ворота, узаємно були змарновані численні виходи сам на сам. А коли не забиваєш ти, забивають тобі. Крапку в матчі за 3 хвилини до його завершення встановив гравець команди суперника, відібравши в нас перемогу.

Збірна США подала до організаційного комітету протест, обґрунтовуючи його тим, що всупереч положенням регламенту в матчі між “Суддівським шкільним Альянсом” та командою господарського суду Київської області, приймав участь гравець у футболці під прізвищем Білов, який за нашими спостереженнями не являється працівником господарського суду Київської області, який відповідно до регламенту турніру має право на участь в турнірі.

Зазначена особа брала участь в інших матчах турніру, що може бути підтверджено доказами.

Допоки розглядається наш протест щодо результатів матчу, зробимо все ж певні висновки за результатами турніру.

Перший – ідея зі створення збірної себе виправдала – ми відчутно додали порівняно з попереднім роком, і наші амбіції щодо здобуття кубку безпідставними не були. Ми будемо доводити це знову та знову!

Другий – організатором турніру слід звернути увагу на правила комплектування команд, які  перетворюють змагання серед суддів та працівників судових установ на спаринги випускників спортивних інтернатів. І ще – наші втрати у гравцях через фізичні травми дозволяють звернути надзвичайну увагу організаторів на необхідність забезпечення якісного медичного супроводу турніру та страхування здоров’я  його учасників.

І головний висновок: гра, що об’єднує мільйони, має об’єднувати колективи та юрисдикції. Тож єднаймося для перемог у спорті, роботі та житті!

Слава Україні!

Героям Слава!