Національна школа суддів України

Єдність судової практики застосування виборчого законодавства

17, 18, 19 вересня 2014 року в місті Києві Національна школа суддів України спільно з Вищим адміністративним судом України та Координатором проектів ОБСЄ в Україні в рамках проекту “Сприяння єдності судової практики адміністративних судів України” провела періодичне навчання суддів   адміністративних та  місцевих загальних судів з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі з питань застосування  судами виборчого законодавства.

Вітальними словами семінари відкривали заступник голови, секретар Пленуму Вищого адміністративного суду України, заслужений юрист України Михайло Смокович, посол, Координатор проектів ОБСЄ в Україні Вайдотас Верба та національний менеджер проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні Наталія Ступницька.

Викладачами на семінарах були  заступник голови, секретар Пленуму Вищого адміністративного суду України, заслужений юрист України, кандидат юридичних наук Михайло Смокович, експерти з питань виборчого  права Сергій Кальченко та Володимир Ковтунець.

Під час семінарів Михайло Смокович зупинився на особливостях розгляду виборчих справ та розповів про судову практику застосування виборчого законодавства,  про вибори народних депутатів України, а експерти Сергій Кальченко та Володимир Ковтунець приділили увагу питанням територіальної організації виборів, утворенню та організації роботи дільничних виборчих комісій, складанню, уточненню та внесенню змін до списків виборців.

У ході семінарів судді обмінювались думками щодо особливостей розгляду виборчих справ та формування єдиної практики застосування судами законодавства про вибори.

Повний текст програми періодичного навчання розміщено на  веб–сайті Національної школи суддів України в розділі Підготовка.

Після закінчення семінарів кожному судді, який був на них присутній, були вручені Сертифікат Національної школи суддів України.