Національна школа суддів України

Ефективна комунікація – компетенція представника прес-служби суду

2526 квітня 2018 року в місті Кам’янціПодільському Чернівецьке регіональне відділення Національної школи суддів України проводить семінар для суддів–спікерів та прес-секретарів судів Хмельницької області на тему: “Комунікаційна діяльність суду”.

Захід відкрила заступник директора Чернівецького регіонального відділення Тетяна Аілінчій, яка щиро подякувала Національному суддівському інституту Канади за впровадження українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи та зауважила, що одним із компонентів цього Проекту є посилення незалежності судової влади та незалежності суддів.

Вітальною промовою до учасників семінару звернувся суддя у відставці Анатолій Марцинкевич, який зазначив, що метою семінару є покращення навичок суддів–спікерів та прес-секретарів з організації роботи суду в ситуації підвищеного інтересу медіа до резонансних справ.

У заході бере участь координатор із питань комунікації українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи Дмитро Шинкарук.

Семінар проведуть екс-голова Комітету з питань комунікації (у тому числі ЗМІ) Ради суддів України, суддя Львівського окружного адміністративного суду, викладач Національної школи суддів України Олександр Сасевич та головний спеціаліст прес-служби органів суддівського самоврядування   Ольга Какауліна.

 У ході семінару судді–спікери та прес-секретарі судів вивчать позицію Європейського суду з прав людини про право суспільства отримувати інформацію із зали суду щодо розгляду гучних справ.

Також предметом обговорення є питання щодо  організації комунікаційної діяльності суду, проблемні питання комунікації, що виникають у щоденній діяльності прес-служби суду, взаємодія з представниками ЗМІ під час судових засідань, а також типові помилки при підготовці повідомлень для медіа та громадськості.

Олександр Сасевич розгляне з учасниками семінар практику запису інтерв’ю на камеру та зверне увагу на імідж і поведінку суддів у комунікації зі ЗМІ. Ольга Какауліна розповість про використання соціальних медіа в роботі суду, інформаційну тактику суду під час розгляду резонансних справ.

Після закінчення семінару учасники заходу поділяться враженнями та висловлять свої побажання і пропозиції.