Національна школа суддів України

Ефективна комунікація онлайн

1–5 червня 2020 року Харківське регіональне відділення Національної школи суддів України в режимі онлайн проводить підготовку помічників суддів і консультантів місцевих загальних та апеляційних судів.

Участь у підготовці беруть 50 працівників апаратів судів  Харківської, Сумської, Полтавської, Донецької та Луганської областей.

До уваги слухачів буде запропоновано відеолекції з питань ефективної комунікації в період карантину, психологічного імунітету, культури ділового українського мовлення.

Керівник апарату районного суду Олена Безбородова опанує зі слухачами загальні правила ведення судового діловодства в місцевих загальних та апеляційних судах, детально розповість про нову редакцію Інструкції з діловодства.

Змістовними та корисними для цієї категорії працівників суду будуть заняття щодо особливостей розгляду окремих категорій цивільних справ, зокрема щодо справ про визнання правочинів недійсними, справ про спадкування та іпотечні зобов’язання.

Суддя Київського районного суду міста Харкова Світлана Муратова розповість про практичні аспекти розмежування різновидів множинності злочинів – повторність, сукупність та рецидив.

Окрім опанування лекційного матеріалу, помічники суддів і консультанти візьмуть участь у дистанційному навчальному курсі із застосування Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод і практики  Європейського суду з прав людини.

Після закінчення підготовки кожен слухач, який успішно її пройшов, отримає Сертифікат Національної школи суддів України.