Національна школа суддів України

Ефективна комунікація – початкова складова діяльності прес-секретаря суду

5 – 6 вересня 2016 року в місті Харкові місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проводиться підготовка спеціалістів із забезпечення зв’язків  з засобами масової  інформації  (прес-секретарів) місцевих та апеляційних судів.

Вітальними словами підготовку відкрила директор регіонального відділення Валентина Коржик. У своїй промові Валентина Коржик підкреслила особливу роль прес-секретаря суду у формуванні позитивного іміджу судової системи країни та наголосила на важливості налагодження взаємодії судів, засобів масової інформації та громадськості.

У перший день занять голова Люботинського міського суду Харківської області Ірина Дем’яненко зосередила увагу слухачів на розподілі функцій між співробітниками, відповідальними за комунікативну діяльність суду та сформулювала ідеальний портрет прес-секретаря судової установи.

Прес-секретар апеляційного суду Харківської області Євгенія Бондаренко ознайомила слухачів з правилами складання прес-релізів та пост-релізів, відмінністю прес-релізу від прес-анонсу. На власному прикладі продемонструвала роботу зі створення медіа-карти та комунікативної стратегії суду.

Суддя апеляційного суду Харківської області Віктор Яцина зосередить увагу на питаннях висвітлення інформації про розгляд резонансних  справ та типових проблемах, які постають перед представниками ЗМІ в суді  під час висвітлення ними резонансних справ.  Олексій Бринцев,  суддя господарського суду Харківської області, висвітлить питання управління інформацією під час кризових ситуацій. Слухачі опанують первинні навички спілкування з журналістами та інструменти встановлення контакту під час такого спілкування. Сформують навички упевненої поведінки, подолання психологічних бар’єрів у конфліктних ситуаціях, тощо.

Окремої уваги прес-секретарів  заслуговує питання спілкування працівників апаратів судів з людьми з особливими потребами. Шляхи комунікації з такою категорією відвідувачів суду обговорять зі слухачами представник Харківської міської громадської організації інвалідів “Креавіта” Уляна Франківська та керівник апарату Люботинського міського суду Харківської області Маргарита Калиненко.