Національна школа суддів України

Ефективна комунікація – початкова складова діяльності прес-секретаря суду

1–2 березня 2017 року в місті Харкові місцеве  регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку спеціалістів із забезпечення зв’язків  із засобами масової  інформації  (прес-секретарів) місцевих та апеляційних судів.

Відкриваючи підготовку, директор регіонального відділення Валентина Коржик наголосила на особливій ролі прес-секретарів суду у формуванні позитивного іміджу судової системи країни,  важливості налагодження взаємодії судів, засобів масової інформації та громадськості.

Під час підготовки доцент Національного юридичного університету
імені Ярослава Мудрого, кандидат філологічних наук Василь Пивоваров розповість слухачам про основні правила документування, мовний етикет та вимоги до ділового листування. Викладач зверне увагу слухачів на грамотність  оформлення інформації, що розміщується на офіційних веб-сайтах судів, проаналізує  типові помилки, наявні у прес-релізах, анонсах та оголошеннях.

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Людмила Волкова висвітлить питання управління інформацією під час кризових ситуацій. Слухачі опанують первинні навички спілкування із журналістами та інструменти встановлення контакту під час такого спілкування. Суддя господарського суду Харківської області Олексій Бринцев навчить слухачів формувати навички упевненої поведінки та подолання психологічних бар’єрів у конфліктних ситуаціях. Заняття Людмили Волкової та Олексія Бринцева буде супроводжено  відеоматеріалами та презентацією.

Прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик поділиться досвідом створення та діяльності прес-служби в органах прокуратури, а також розповість про шляхи налагодження зв’язків із представниками ЗМІ, про мистецтво публічного виступу та правильність подання інформації.

Прес-секретар Апеляційного суду Харківської області Євгенія Бондаренко ознайомить  слухачів із правилами складання прес-релізів та пост-релізів, розповість про відмінність прес-релізу від прес-анонсу та продемонструє роботу зі створення медіакарти та комунікативної стратегії суду.