Національна школа суддів України

Ефективна комунікація в період карантину: відеозаняття для працівників системи правосуддя

7 травня 2020 року в місті Києві Національна школа суддів України провела відеозаняття для працівників системи правосуддя “Ефективна комунікація у період карантину”.

На початку заняття проректор Володимир Мазурок підкреслив важливість питань комунікаційної діяльності судів, органів і установ системи правосуддя в повсякденній діяльності й особливо в періоди складних ситуацій, зокрема, у період застосування карантинних заходів.

Начальниця управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності секретаріату Вищої ради правосуддя, керівниця прес–центру судової влади України Оксана Лисенко,  яка проводила відеозаняття, детально розповіла:

-  як судова влада України комунікує під час пандемії

- яким є правове регулювання комунікаційної діяльності суду під час пандемії

- з ким комунікують суди під час пандемії

- як змінилися категорії та потреби відвідувачів

- як змінилися канали, форми, теми комунікації органів та установ системи правосуддя.

Під час заняття викладачка надала ключові поради в побудові ефективної комунікації із відвідувачами судів, журналістами, громадськістю, алгоритми реагування на нові та потенційні кризові ситуації під час  карантину.

“Тимчасове обмеження доступу до судових засідань осіб, які не є учасниками судових процесів, обґрунтовано, перш за все, необхідністю гарантувати безпеку та здоров’я громадян під час пандемії. Цей виклик  накладає на прес–служби судів, органів та установ системи правосуддя, відповідальність пошуку нових форм і шляхів з дотримання конституційного принципу гласності судового процесу, створення нових умов для доступу громадян до публічної інформації про роботу судів. Належна, оперативна, обґрунтована законом і нормативними змінами комунікаційна робота зі ЗМІ, громадянами залишається одним із найважливіших напрямів діяльності, – наголосила Оксана Лисенко. – Цей період – не лише новий виклик, але й можливість пошуку нових каналів і форм поширення інформації, візуалізації контенту, використання ІТ–технологій для безпосереднього спілкування із аудиторією, розширення форм комунікації зі ЗМІ та громадянами, тощо. Метою комунікації в період карантину залишається забезпечення дотримання принципу гласності судового процесу та прав громадян на інформацію. Попри об’єктивні обмеження через веб–сайт та інші канали комунікації суд має залишатися інформаційно доступним для громадян”.

Відеозаняття “Ефективна комунікація у період карантину” працівники системи правосуддя можуть відвідати тут.