Національна школа суддів України

Ефективне формування особистих і професійних якостей

20 лютого 2019 року Олександр Потильчак, викладач–координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) зустрівся з керівництвом Вінницького міського суду Вінницької області та суддями Іриною Курбатовою та Євгеном Бернадою, які опікуються проходженням стажування з кримінального судочинства 8 слухачами та слухачками Національної школи суддів України.

Під час зустрічі з керівником апарату цього суду Нелею Гудемчук обговорювались актуальні організаційні питання співпраці проходження кандидатами та кандидатками стажування в цьому місцевому суді.

У ході зустрічі із наставниками (коучами) та майбутніми служителями Феміди Олександр Потильчак обговорив питання організації проходження стажування в суді, спілкування наставників зі слухачами та слухачками. Він  відзначив належний рівень організації стажування у Вінницькому міському суді Вінницької області, забезпечення майбутніх суддів місцями для вивчення справ, виконання кожним з них індивідуальних планів стажування та детального ознайомлення зі складовими організації та особливостями розгляду кримінальних проваджень

Навички, отримані коучами на тренінгу з наставництва,  сприяють їм у забезпеченні у стислі терміни організувати та забезпечити належний рівень проходження майбутніми колегами стажування.

Під час відвідувань місцевих загальних судів працівники Національної школи суддів України переконуються, що відбувається реальна  адаптація майбутніх суддів до умов відправлення правосуддя.