Національна школа суддів України

Експертна зустріч з представниками Ради Європи

29 жовтня 2021 року в місті Києві проректор Наталія Шукліна зустрілася з представниками Офісом Ради Європи в Україні – незалежними експертами Директорату внутрішнього нагляду Ради Європи в Україні Мартою Гуасп-Тешендорф (Королівство Іспанія) та Центру служби стратегії й оцінки Еліасом Насером (Французька Республіка) і Теодором Луковічем (Велике Герцогство Люксембург).

Метою зустрічі було обговорення оцінювання результатів діяльності Венеційської комісії в Україні при підготовці ряду висновків і результатів співробітництва Національної школи суддів України в рамках проєктів Ради Європи та програм регіонального співробітництва.

Під час зустрічі сторонами також детально обговорено питання щодо співпраці Національної школи суддів України з проєктами Ради Європи “Рада Європи та Європейський Союз працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні” у межах заходів суддівської освіти.

Наталія Шукліна наголосила на залученні ректора та проректорів Національної школи суддів України до зустрічей з експертами Венеційської комісії в якості експертів, участі експертів Венеційської комісії в орієнтовних курсах для суддів Верховного Суду і Вищого антикорупційного суду, які організувала НШСУ. Також було відмічено, що Національна школа суддів України є членом міжнародної організації суддівської освіти та спостерігачем Європейської мережі суддівської освіти.  

Заступник начальника відділу науково-методичного забезпечення діяльності суддів та органів суддівського врядування Олександр Іщенко, який також брав участь у зустрічі, поінформував партнерів про роботу над проєктом “Протидія відмиванню коштів та фінансування тероризму”, зокрема, було розроблено тренінги щодо протидії відмиванню коштів (2020–2021рр), судового аспекту протидії фінансуванню тероризму (2021р) та спільний посібник з відмивання коштів.