Національна школа суддів України

Електронні сервіси в роботі служби управління персоналом

1–5  листопада 2021 року Національна школа суддів України проводить підготовку спеціалістів служб управління персоналом місцевих та апеляційних судів. 

Відкрила підготовку директор Харківського регіонального відділення Лілія Гуцал, яка представила викладачів, ознайомила слухачів із програмою та порядком проходження підготовки, закликала до активного діалогу із викладачами.

Розпочав підготовку головний редактор видання “Держслужбовець” Андрій Мацокін, який обговорив із учасниками підготовки практичні аспекти застосування в роботі працівників кадрових підрозділів законів України “Про державну службу” та “Про судоустрій і статус суддів”, порядок проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців системи правосуддя, особливості ведення службового розслідування та проблемні питання, що виникають під час процедури звільнення працівників суду.

Суддя Вищого антикорупційного суду Інна Білоус презентує інтерактивну лекцію щодо особливостей  застосування  антикорупційного законодавства, під час якої розповість про роботу системи електронного декларування, подання декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, про правове регулювання конфлікту інтересів у сфері правосуддя.

Суддя районного суду, кандидат юридичних наук Тетяна Штих обговорить зі слухацькою аудиторією тему гендерних аспектів в організації роботи суду та продемонструє навчальне відео.

Заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України, доктор психологічних наук Андрій Маслюк  навчить слухачів стресостійкості та запобіганню професійного й емоційного вигорання.

Корисною для спеціалістів кадрових служб буде інтерактивна лекція начальника відділу по роботі з персоналом Національної школи суддів України Олега Цимбалюка, який розповість про електронні листки непрацездатності, процедуру їх відкриття, оплати та отримання даних з Електронного реєстру листків непрацездатності.

Про роботу електронних сервісів Пенсійного фонду України, впровадження електронних  трудових книжок, алгоритм дій щодо їх шифрування та передачі  до Пенсійного фонду України розповість заступниця начальника головного управління – начальниця управління обслуговування громадян Пенсійного фонду України в Харківській області, заслужений юрист України Галина Баєва.

Актуальні питання щодо організації роботи кадрового діловодства в суді розгляне заступниця начальника управління з питань персоналу Державної судової адміністрації України  Яна Машарова.

Начальниця  управління з питань праці Головного управління Держпраці у Харківській області Наталія Фірсова зупиниться на питаннях щодо табелювання робочого часу, компенсації за роботу в понадурочний час, оформлення службових відряджень, застосування положень Закону України “Про відпустки”.

На особливостях використання інформаційно-телекомунікаційної системи зосередить увагу учасників підготовки начальник відділу супроводу онлайн-сервісів департаменту централізованого адміністрування мереж та системного супроводу ДП “Інформаційні судові системи” Вадим Коваль.

Про нормативно-правове регулювання організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, про порядок проведення бронювання військовозобов’язаних, які працюють у судах, на період мобілізації та воєнний час розповість начальник відділення військового обліку і бронювання сержантів та солдатів запасу Харківського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Любомир Хомицький. 

У ході підготовки спеціалісти служб управління персоналом удосконалять свої знання та практичні навички, обміняються професійним досвідом, отримають корисні і фахові поради від викладачів.

 На завершення слухачі залишать свої відгуки,   пропозиції та побажання  в анкетах зворотного зв’язку.

Повний текст програми підготовки спеціалістів служб управління персоналом місцевих та апеляційних судів розміщено на офіційному сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.