Національна школа суддів України

Електронні сервіси в роботі з персоналом

30 серпня 2021 року Національна школа суддів України провела для працівників апаратів судів онлайн–семінар “Питання організації оцифрування трудових книжок і додаткових електронних сервісів вебпорталу Пенсійного фонду України та роботи з електронними листками непрацездатності та їх реєстром”.

Онлайновий семінар відкрила директорка Львівського регіонального відділення Оксана Польна та зауважила, що питання семінару є актуальними та потребують аналізу для зручного впровадження в роботу. Заступниця начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області – начальниця управління інформаційних систем та електронних реєстрів Наталія Лужецька оцінила інтерес до інноваційних нововведень у роботі працівників кадрових служб і  закликала до активної роботи на занятті, що допоможе якісно та більш повно розкрити тему.  

Для проведення дистанційного семінару залучено начальника відділу по роботі з персоналом Національної школи суддів України Олега Цимбалюка, начальницю Управління пенсійного забезпечення Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Ірину Стародубову, начальницю відділу ведення електронних трудових книжок Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Наталію Ковальчук.

Під час онлайнового заняття висвітлено питання щодо електронних сервісів Пенсійного фонду України та підготовки до переходу на електронні трудові книжки; обчислення трудового, страхового стажу та порядку призначення пенсій; виготовлення сканованих копій документів про трудову діяльність працівника, передбачених законодавством,  та передачі файлів до Пенсійного фонду України (технічні вимоги до сканованих копій трудових книжок), процедури відкриття Е–лікарняних, їх оплати та інші питання страхових випадків.

Увагу працівників кадрових служб суддів було зосереджено на правилах роботи з електронними базами даних, порядку внесення даних і контролю достовірності інформації стосовно працівників судів на електронних носіях.