Національна школа суддів України

Ґендерна рівність та недискримінація – у фокусі круглого столу

17 травня 2016 року в місті Чернівцях місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України спільно з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) “Справедливе правосуддя” та громадською організацією “Центр “Жіночі перспективи” проведено круглий стіл для працівників  апаратів судів  Чернівецької  області   на тему: “Забезпечення  принципу ґендерної рівності  та недискримінації при здійсненні правосуддя”.

Участь у заході беруть 12 працівників апаратів судів.

Відкрили круглий стіл директор Чернівецького регіонального відділення Анатолій Огородник та керівник проекту “Забезпечення принципу ґендерної рівності та недискримінації при здійсненні   правосуддя в Україні” Галина Федькович, яка розпочала захід  із презентації результатів моніторингу судових рішень.

 Юрист, адвокат громадської організації “Центр “Жіночі перспективи”  Христина Кіт, яку запрошено для проведення круглого столу,   звернула увагу слухачів на  рекомендації та пропозицій до законодавства щодо забезпечення принципу гендерної рівності та недискримінації при здійсненні правосуддя.

Цікавим для працівників апаратів судів  було обговорення принципів  ґендерної рівності та недискримінації за законодавством України та у практиці  Європейського суду з прав людини. У цьому обговоренні взяв участь і директор регіонального відділення Анатолій  Огородник.

 Повний текст програми круглого столу розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України  в розділі “Підготовка”.