Національна школа суддів України

Етапи виконання програми стажування

25–26 квітня 2019 року головний спеціаліст відділу спеціальної підготовки Наталія Буряк провела моніторинг проходження кандидатами та кандидатками на посади суддів стажування в Херсонському та Миколаївському  окружних адміністративних судах.

Стажування в Херсонському окружному адміністративному суді кандидатів і кандидаток на посади суддів проводиться під наставництвом голови цього суду – Олега Бездрабка та в Миколаївському окружному адміністративному суді під наставництвом суддів Володимира Біоносенка та Наталії Лісовської.

Засвоєння практичних умінь і навичок слухачами та слухачками відбувається відповідно до індивідуальних планів стажування.

У ході зустрічі в Херсонському окружному адміністративному суді Олег Бездрабко разом із Наталією Буряк обговорили етапи виконання програми стажування майбутніми суддями.

Наталія Буряк відвідала кабінет, в якому працюють кандидати та кандидатка на посади суддів. Під час обговорення питань організації проходження стажування та, спілкуючись про враження від проходження стажування в Херсонському окружному адміністративному, Віктор Антипенко, Олена Лопіна та Андрій Мєньковий розповіли про практичні навички, якими вже оволоділи, зокрема в написанні проектів судових рішень.

Ще на початку стажування майбутні служителі Феміди ознайомилися із організацією роботи Херсонського та Миколаївського окружних адміністративних судів щодо розгляду адміністративних справ, після чого приступили до засвоєння та застосовування у практичній діяльності здобутих умінь і навичок, отриманих у ході проходження стажування.