Національна школа суддів України

Етичні дилеми в суддівській діяльності

19 квітня 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн–семінар–практикум для суддів місцевих судів “Етичні дилеми в суддівській діяльності” у співпраці з нідерландським Центром міжнародного співробітництва (CILC), українським Центром політико–правових реформ та Школою права Українського католицького університету.

Відкрила онлайн–семінар директорка Львівського регіонального відділення Оксана Польна, яка зауважила про важливість обміну досвідом між суддями різних поколінь і держав.

Роман Куйбіда, громадський діяч, охарактеризував суддівську етику, як прикладне повсякденне явище, що формує авторитет і майбутнє суспільства.

Провідний керівник проектів CILC (Нідерланди) Ліно Бросіус висловив упевненість, що семінар–практикум розширить простір дослідження зазначеної теми та буде сприяти кращій популяризації питання етики, не лише як аспекту професійної, але й позапрофесійної діяльності.

Онлайнове заняття провели професор права, адвокат компанії De Brauw Blackstone Westbroek (Нідерланди) Йонатан Соегарно, суддя апеляційного суду в Гертогенбосі (Нідерланди) Рут Ван Дер Пол, провідний керівник проектів CILC (Нідерланди) Ліно Бросіус, проректор Українського католицького університету Мирослав Маринович.

Програма наповнена інтерактивом і простором для дискусій і дослідження актуальних важливих питань і дилем в діяльності судді.