Національна школа суддів України

Етика в соцмережах

1 грудня 2020 року Національна школа суддів України у співпраці з Програмою USAID “Нове правосуддя” та Національним суддівським коледжем (США, штат Невада, місто Рено) провела вебінар “Етика спілкування в соціальних мережах\медіа” – сьомий із серії вебінарів з обговорення актуальних питань, які постають перед судовою системою України у зв’язку з пандемією COVID-19.

На початку онлайн вебінару до його учасників і учасниць звернулися проректор Національної школи суддів України Володимир Мазурок, керівник Програми USAID “Нове правосуддя” Девід Вон та юридична радниця Національного суддівського коледжу в місті Рено, штат Невада, США Брук Семпел.

Високоповажний суддя Томас Зоней, суддя Верховного Суду штату Вермонт, США у своїй презентації розповів про етичні вимоги, що застосовуються до будь-якого спілкування в режимі онлайн, зокрема, спілкування в соціальних мережах; охарактеризував типи неналежної поведінки в соціальних мережах, які можуть підірвати довіру громадськості до судової влади в цілому, а також навів приклади допустимих та некоректних дій щодо спілкування з однією зі сторін за допомогою засобів комунікації в мережі Інтернет.

Участь у вебінарі взяли майже 90 суддів, працівників апаратів судів, представників Національної школи суддів України, Національного суддівського коледжу, Програми USAID “Нове правосуддя”, правозахисників та науковців.

Наступний вебінар із серії, що присвячено особливостям організації та ведення судового процесу за участі присяжних, буде проведено 8 грудня 2020 року.