Національна школа суддів України

Еволюція кримінального законодавства

2 травня 2022 року Національна школа суддів України провела для суддів та працівників апаратів місцевих загальних та апеляційних судів онлайн–семінар “Виклики для правосуддя в умовах воєнного стану”.

Навчання організовано та проведено спільно Львівським та Чернівецьким регіональними відділеннями Національної школи суддів України.

Семінар відкрила заступниця директора Чернівецького регіонального відділення Тетяна Аілінчій, яка зазначила, що судочинство в Україні під час воєнного стану зазнало змін як і інші сфери суспільного життя. Проте, незважаючи на об’єктивно існуючі обставини, судові установи України здійснюють завдання, що покладені на них законодавством.

Оксана Польна, директорка Львівського регіонального відділення, висловила впевненість, що захід буде інформативним та закликала учасників семінару спілкуватись та  обмінюватись своїми думками.

До проведення навчання було залучено членкиню Вищої ради правосуддя Інну Плахтій, суддів Вищого антикорупційного суду Інну Білоус та Віру Михайленко, суддю,  заступника голови Закарпатського апеляційного суду Олену Кожух.

Семінар мав на меті поглибити знання суддів та працівників апаратів судів про стан сучасного судочинства в умовах воєнного стану. Належної уваги було приділено еволюції кримінального законодавства з акцентом на синхронізацію кримінального права та процесу під час воєнного стану.

Другий блок питань присвячено антикорупційному законодавству та декларуванню. На обговорення ставилися і особливості трудових відносин в теперішній час; вивчались зміни у Правилах перетинання державного кордону громадянами України.

Підсумовуючи роботу заходу можна стверджувати, що семінар був насичений практичною інформацією, яка буде використовуватись суддями та апаратом судів у професійній діяльності, а також у сферах суміжних із нею.

 По завершенню семінару слухачі отримали електронні Сертифікати Національної школи суддів України.