Національна школа суддів України

Європейські стандарти ефективної комунікації прессекретаря суду

15 лютого – 19 березня 2021 року Національна школа суддів України проводить дистанційний курс для прессекретарів та працівників апаратів судів, відповідальних за зв’язки із засобами масової інформації “Комунікації в судовій діяльності”.

Усім працівникам відповідної категорії Національна школа суддів України надає змогу при дотриманні ними умов епідеміологічного карантину дистанційно підвищувати свій професійний рівень.

Курс має на меті надати можливість слухачам оволодіти системою знань, сукупністю комунікативних засобів, методів, прийомів і технік, що сприяють наданню об’єктивної інформації про діяльність суду і суддів, налагодженню активного зацікавленого діалогу із суспільством, наближення українського судочинства до європейських стандартів, поліпшення обізнаності громадян із діяльністю судової системи, побудови грамотної та ефективної комунікації.

Слухачі набудуть практичних навичок, необхідних для забезпечення медіасупроводу справ, що викликають суспільний інтерес, та об’єктивного висвітлення резонансних справ, опанують майстерність дій у нестандартних ситуаціях та особливості роботи в умовах пандемії.

Прессекретарі навчиться формувати розуміння своєї місії, обов’язків і сфери відповідальності та переліку необхідних якостей своєї професії для забезпечення успішної комунікації суду.

Після проходження курсу прессекретарі отримають практичний досвід з розробки і формування комунікаційної стратегії і плану дій, організації та проведення заходів у суді, підготовки масмедійних текстів, створення власного контенту, роботи в соцмережах, підготовки інфографіки.

Курс передбачає ознайомлення з навчальними матеріалами у форматі презентації, виконання практичних завдань, дискусії на форумі, отримання консультацій викладачів.

Використовуючи переваги дистанційної форми навчання, за допомогою досвідчених фахових викладачів учасники дистанційного курсу зможуть здобути знання, уміння, навички, що допоможуть стати успішними, професійними фахівцями з комунікацій для судової влади.