Національна школа суддів України

Європейські стандарти навчання суддів: напрямки співпраці

28 січня 2020 року проректор Національної школи суддів України Наталія Шукліна та начальник відділу міжнародного співробітництва Тетяна Пустовойтова провели зустріч з провідним міжнародним експертом Проекту Європейського Союзу “Право-Justice” Анною Адамською-Галлант з метою обговорення впровадження спільних проектних ініціатив, а також планування подальших кроків співробітництва.

Під час зустрічі сторонами було домовлено про спільну розробку програм серії тренінгів для суддів із застосування права Європейського Союзу, обговорене склад групи розробників навчального курсу із залученням європейських експертів, суддів різних юрисдикцій, провідних науковців.

Національна школа суддів України також продовжить співпрацювати з Проектом СЄ “Право-Justice” й у питанні розвитку програм наставництва для суддів-коучів. Зокрема, на 30–31 січня уже запланована зустріч робочої групи НСШУ з експертами Проекту, паном Драгоміром Йордановим, екс-директором Національного інституту правосуддя Болгарії, колишнім Міністром юстиції Болгарії та пані Отілією Стефанією Пакурарою, експертом з професійного розвитку й навчання суддів і прокурорів з Румунії, які добре знайомі нашим суддям-наставникам. Заплановано розширення  навчальних курсів для суддів-наставників, як очного, так і дистанційного, а також розробка методичних рекомендацій для суддів-коучів.

Сторони також погодили подальші спільні кроки роботи над підготовкою  навчальних програм із судової безпеки.