Національна школа суддів України

Європейські стандарти стануть ближчими

 6 – 10 липня 2015 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук відвідав з візитом ключові інституції судової системи Франції. 

Під час візиту до міста Парижа українська делегація має вивчиkf кращі європейські практики з питань підготовки кандидатів на посаду судді, професійного навчання та оцінювання суддів, кар’єрного просування та відповідальності суддів. Такий візит став можливим за підтримки Проекту Європейського Союзу “Підтримка реформ в сфері юстиції в Україні”. 

Увагу під час візиту було приділено ознайомленню із повноваженнями Генеральної інспекції судових служб, яку під час зустрічі представляли Генеральний інспектор Франсуа Фельтц, заступник Генерального інспектора Уга Бербена та інспектор послуг Жак Райно. Учасники зустрічі обговорили процедури оцінювання діяльності суддів, функціонування та ефективності різних юрисдикцій судів, а також повноваження інспекції щодо належної поведінки судді та проведення адміністративних розслідувань.

Члени української делегації мали змогу ознайомитися із особливостями навчання магістратів у Національній школі суддів Франції, а також добору кандидатів на посади суддів та напрямами діяльності Вищої ради магістратури Франції.