Національна школа суддів України

Європейські стандарти захисту персональних даних

1–2 червня 2016 року в місті Дніпропетровську місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України у співпраці зі спільним проектом Європейського Союзу та Ради Європи “Посилення імплементації європейських стандартів прав людини в Україні” за підтримки програми ЄС Східного партнерства проводить семінар для суддів місцевих загальних судів на тему: “Законодавче регулювання захисту персональних даних”.

Вітальними словами семінар відкрили керівник спільного проекту ЄС-Ради Європи “Посилення імплементації європейських стандартів прав людини в Україні” Вікторія Гальпєріна, заступник начальника Управління з питань захисту персональних даних Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Олена Біла та директор Дніпропетровського регіонального відділення Алла Баштанник.

Для проведення семінару запрошено начальника Управління з питань дотримання права на інформацію та права на звернення Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Ірину Кушнір, заступника начальника Управління з питань захисту персональних даних Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Олену Білу та  начальника відділу Управління з питань захисту персональних даних Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Світлану Кривду.

Під час проведення заходу судді ознайомляться з джерелами та термінологією, принципами й підставами обробки персональних даних, а також підставами поширення даних.

Важливим для суддів є вивчення питання щодо правового регулювання у сфері доступу до публічної інформації, права суб’єкта персональних даних і обмеження дії прав даного суб’єкта.

Окрім того, судді розглянуть та обговорять питання доступу до публічної інформації, проблемні питання щодо дотримання міжнародних стандартів, а також підстави для обмеження доступу до публічної інформації та захист персональних даних.

Після закінчення семінару кожному судді, який брав у ньому участь, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.