Національна школа суддів України

Фахові поради щодо технології фіксації судового процесу

7 травня 2018 року в місті Дніпрі місцевим регіональним відділенням Національної школи суддів України проведено семінар для працівників апарату Апеляційного суду Дніпропетровської області на тему: “Фіксування судового процесу технічними засобами”.

У семінарі взяв участь 31 працівник апарату суду.

Захід відкрив заступник начальника відділу забезпечення діяльності ректорату Національної школи суддів України – радник, суддя у відставці, кандидат юридичних наук Володимир Поплавський, який ознайомив із регламентом семінару та представив викладачів.

Для проведення семінару запрошено працівників апарату Апеляційного суду Дніпропетровської області – керівника апарату суду Оксану Опанасюк, начальника відділу забезпечення діяльності судової палати з розгляду цивільних справ Юлію  Подзорову та заступника начальника відділу господарської діяльності, матеріально-технічного забезпечення та інформаційних технологій Дмитра Бляхарського, а також керівника регіональної служби підтримки в Дніпропетровській області державного підприємства “Інформаційні судові системи” Сергія Овчарова.

Під час семінару Оксана Опанасюк і Юлія Подзорова провели огляд нормативної бази, що затверджує порядок фіксування судового процесу технічними засобами, та ознайомили працівників апарату суду з положеннями наказів Державної судової адміністрації України.

Сергій Овчаров і Дмитро Бляхарський розповіли  про технологію фіксації судового процесу й обов’язки посадових осіб, які здійснюють фіксування судового засідання за допомогою системи звукозапису “Оберіг”, проаналізували  помилки, допущені під час здійснення фіксування судового процесу, а також ознайомили працівників апарату суду положеннями Інструкції про порядок роботи з технічними засобами відеозапису.

Після перегляду відеоролика та інтерактивної лекції щодо фіксації судового процесу під час проведення відеоконференції за допомогою програмного забезпечення “TrueConf” слухачі поділилися своїм досвідом, отримали фахові поради і відповіді на свої запитання, що виникають при фіксування судового процесу.

Повний текст програми семінару розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.