Національна школа суддів України

Фахові поради щодо вивчення правил ділової української мови

11 травня 2017 року в місті Дніпрі місцеве регіональне відділення Національної школи суддів України провели підготовку працівників апаратів окружних судів на тему: “Ділова українська мова”.

З вітальними словами перед слухачами виступила заступник директора регіонального відділення Алла Баштанник, яка познайомила учасників з викладачем, з метою заходу і регламентом роботи семінару, а також звернула увагу на необхідність постійного вивчення правил української мови для щоденного використання в роботі працівників апаратів судів.

У заході брали участь працівники апарату Самарського районного суду м. Дніпропетровська в кількості 28 осіб.

Для проведення семінару запрошена доцент кафедри української та іноземних мов Дніпропетровського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, кандидат філологічних наук Неонілла Баракатова, яка поділилася зі слухачами теоретичними знаннями і практичним застосуванням фонетико-акцентуаційних та лексичних норм української ділової мови, а також морфологічними особливостями ділової української мови і синтаксичними структурами офіційно-ділового стилю.

Жваву дискусію викликало у слухачів виконання практичних завдань і обговорення правил уживання мовних конструкцій.

Наприкінці заходу відбулося експрес-опитування за допомогою клікерів, що дозволило перевірити рівень здобутих знань та отриманих навичок.

З повними текстом програми  підготовки працівників апаратів місцевих та апеляційних господарських судів можна ознайомитися на веб-сайті Національної школи суддів України.