Національна школа суддів України

Фіксації судового процесу через електронний кабінет

7 липня 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн– підготовку секретарів судових засідань окружних та апеляційних адміністративних судів на семінарі “Фіксування судового процесу технічними засобами. Особливості функціонування з автоматичною системою документообігу суду”.

Дистанційний семінар відкрила заступниця директора регіонального відділення, Алла Баштанник, яка представила викладача, тематику, регламент роботи та особливості його проведення, а також звернула увагу слухачів на необхідності постійного підвищення професійної майстерності секретарями судових засідань і вдосконалення фіксації судових процесів.

Викладачем для проведення онлайн–семінару залучений начальник відділу супроводу онлайн–сервісів Департаменту централізованого адміністрування мереж і системного супроводу Державного підприємства “Інформаційні судові системи” Вадим Коваль.

На початку дистанційного заняття Вадим Коваль ознайомив секретарів судових засідань із концепцією побудови Єдиної судової інформаційно– телекомунікаційної системи, а також з роботою в її модулях “Електронний суд”, “Електронне діловодство” та “Фіксація судового засідання технічними засобами”.

Було надано інформацію про технологію фіксації судового процесу за допомогою технічних засобів через електронний кабінет секретарів судових засідань, порядок роботи з технічними засобами відеозапису ходу та результатів процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції під час судового засідання.

Під час модерованої дискусії викладач обговорив з учасниками і учасницями помилки, які допускаються під час здійснення фіксування судового процесу технічними засобами і надав корисні поради щодо шляхів їх усунення.