Національна школа суддів України

Фіксація судового процесу за допомогою технічних засобів і проведення відеоконференцій в судах та поза межами приміщення суду

11 вересня 2020 року в Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів України проводить підготовку працівників апаратів місцевих (окружних) та апеляційних  судів на семінарі на тему: “Фіксування судового процесу технічними засобами” в онлайн режимі.

Семінар відкрили директор регіонального відділення, суддя у відставці, Заслужений юрист України Олександр Мартиненко і заступник директора регіонального відділення, кандидат наук з державного управління Алла Баштанник, які представили викладача, тематику і регламент роботи вищезазначеного заходу.

Для проведення семінару був запрошений керівник регіональної служби підтримки в Дніпропетровській області Державного підприємства “Інформаційні судові системи” Сергій Овчаров.

На початку заходу Сергій Овчаров провів огляд нормативної бази, що затверджує порядок фіксування судового процесу технічними засобами і ознайомив працівників апарату суду з положеннями наказів Державної судової адміністрації України.

Під час семінару слухачі отримали інформацію про технологію фіксації судового процесу і обов’язки посадових осіб, які здійснюють фіксування судового засідання за допомогою систем звукозапису “Акорд”, “Оберіг” і “Камертон”.  

Після перегляду відеоролика та інтерактивної лекції щодо фіксації судового процесу під час проведення відеоконференції за допомогою програмного забезпечення “TrueConf” та “Easycon”, слухачі мали можливість отримати фахові поради, а також відповіді на запитання щодо проблем, які виникають при фіксування судового процесу і проведенні відеоконференцій.

Повний текст програми підготовки працівників апарату на семінарі розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка працівників апаратів судів”.