Національна школа суддів України

Фіналізація семінару-практикуму “Судова дискреція в адміністративному судочинстві”

11 грудня 2020 року Національна школа суддів України провела в дистанційному режимі фінальне засідання групи розробників семінару-практикуму для суддів адміністративних судів на тему “Судова дискреція в адміністративному судочинстві”.

Захід модерував викладач-науковий консультант відділу підготовки викладачів (тренерів) Олександр Терлецький. Участь у роботі групи взяли суддя Верховного Суду України у відставці Віктор Маринченко, суддя Вищого адміністративного суду України Світлана Головчук, судді окружних адміністративних судів Олександр Кукоба, Олена Терлецька та працівники відділу підготовки викладачів (тренерів) Ольга Яворська та Богдан Остудімов.

Під час засідання учасники провели дискусію щодо напрацьованої тематики, детально обговорили лекційний матеріал, практичні завдання та інші інтерактивні форми, що використовуються в навчальному курсі.

На закінчення засідання модератор Олександр Терлецький  підсумував виконану розробниками роботу, відзначив ефективність командної співпраці та запропонував членам робочої групи самостійно доопрацювати деякі дискусійні питання, які виникли в процесі роботи.  

У наступному році планується  провести апробацію цього семінару-практикуму й надалі впровадити у підготовку для підтримання кваліфікації суддів окружних та апеляційних адміністративних судів.