Національна школа суддів України

Фокус на стандарти доказування в господарському судочинстві

21 серпня 2020 року Національна школа суддів України за допомогою групового чату в месенджері Viber провела чергове онлайн обговорення розробниками матеріалів дистанційного курсу для суддів “Докази та доказування в господарському судочинстві”.

В обговоренні підготовлених матеріалів курсів, яким модерував суддя Верховного Суду України у відставці Олександр Потильчак, узяли участь судді господарських судів Володимир Гевко, Олеся Дупляк, Олена Коротун,  Діна Огороднік та працівниця Національної школи суддів України Наталія Свиридова.

У вступному слові Олександр Потильчак акцентував увагу колег на основних аспектах змістовного наповнення дистанційного курсу, зосередження уваги у процесі проведення занять на особливо важливих матеріалах кожного з модулів.

На онлайн засіданні керівниця дистанційного курсу  Олеся Дупляк презентувала вступну частину курсу, в якій вже враховано пропозиції та доповнення, надані колегами. Суддя наголосила на важливості обговорення в цьому курсі питань подальшої адаптації українського господарського процесу до міжнародних стандартів справедливого правосуддя.

Суддя Володимир Гевко запропонував на обговорення напрацьовані матеріали тем модулів 2 й 4 щодо форм доказування,  видів  доказів, а також подання, витребування та оцінки доказів.

Жваве обговорення всіх учасників та учасниць викликав напрацьований матеріал. Було надано рекомендації щодо покращення тих чи інших модулів дистанційного курсу для суддів, поінформовано про подальшу роботу над доопрацюванням матеріалів окремих модулів дистанційного курсу, зокрема, у частині підготовки навчальних відео з актуальних питань,  ситуативних завдань і дискусій, а також  доповнення новими рішеннями Верховного Суду.

Завершуючи онлайн засідання групи розробників, Олександр Потильчак відзначив високу якість виконаної роботи та професіоналізм розробників курсів.

Майбутнє онлайн обговорення дистанційного курсу для суддів господарської юрисдикції “Докази і доказування у господарському судочинстві” заплановано провести 3 вересня 2020 року.