Національна школа суддів України

Формування єдиних підходів до наставництва

15 лютого 2021 року Національна школа суддів провела онлайн–засідання міжнародної групи розробників методичного посібника для суддів–наставників (коучів) кандидатів на посаду судді.

В онлайн–засіданні взяли участь судді Галина Юровська, Михайло Вільгушинський, Валерія Бабко, Ірина Дем’яненко, Олександр Коротких, працівники Національної школи суддів України Тетяна Пустовойтова, Андрій Маслюк, Діана Сніцаренко, Тамара Закревська та Богдан Остудімов.

Розроблення посібника проводиться у співпраці з Проєктом Європейського Союзу “ПРАВО– JUSTICE”. Учасники та учасниці онлайнового засідання обговорили підготовлений проєкт посібника спільно з європейськими експертами Отілією Стефанією Пакурарі (Бухарест, Румунія) та Драгоміром Йордановим (Софія, Болгарія), які надали свої просторі коментарі та практичні рекомендації для завершення розроблення посібника.

Новий методичний порадник для суддів–наставників (коучів) буде додатковим джерелом формування єдиних підходів до оволодіння необхідними знаннями, уміннями та навичками для здійснення стажування кандидатів на посаду судді в місцевих судах, а також удосконалення комунікаційних навичок і викладацької майстерності.

Проректор Володимир Мазурок, модератор цього онлайн–засідання,  визначив заключні кроки у процесі розроблення посібника для суддів–наставників (коучів) і підготовки його до друку.