Національна школа суддів України

Формування медіативних навичок у суддів-тренерів

19, 20, 23, 24 листопада 2020 року Національною школою суддів України у співпраці з Програмою ООН із відновлення та розбудови миру (ПРООН) проводиться тренінг за допомогою програми ZOOM на тему: “Базові навички медіатора”.

Під час заходу діляться знаннями та досвідом європейські експерти Софія Ткемаладзе, незалежний практик (посередник/медіатор, арбітр, розробник систем врегулювання спорів), консультуючий міжнародні організації  (UNDP, USAID,  ADB, GIZ) та Софія Чачава,  доктор юридичних наук, професор права в Університеті New Vision (“Нове бачення”) і в Тбіліському державному університеті, професор у сфері приватного права і медіації.

Від Національної школи суддів у тренінгу беруть участь Ольга Шаповалова, начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) – радник Національної школи суддів України, Андрій Маслюк, заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів, Юлія Герус, викладач відділу підготовки викладачів (тренерів), а також судді-викладачі НШСУ.

На тренінгу учасники опрацювали процедуру медіації, її фази, особливості ведення переговорів, психологічні особливості роботи зі сторонами, фактори конфлікту.

Теоретичний матеріал був підкріплений практичними завданнями, викладачі здобули вмінь та навичок, що не лише допоможуть у викладанні курсу у майбутньому для суддів, а й у побутовому житті.