Національна школа суддів України

Формування медіативних навичок у суддів-тренерів Національної школи суддів України

29 червня – 2 липня 2021 року Національною школою суддів України у співпраці з Програмою ООН із відновлення та розбудови миру (UNDP) проводиться тренінг для тренерів “Методика підготовки і проведення тренінгів із медіації”.

Викладачки на заході – європейські експертки Софія Ткемаладзе, незалежний практик (посередник/медіатор, арбітр, розробник систем врегулювання спорів), консультуючий міжнародні організації  (UNDP, USAID,  ADB, GIZ) та Софія Чачава, доктор юридичних наук, професор права в Університеті NewVision («Нове бачення») і в Тбіліському державному університеті, професор у сфері приватного права і медіації.

На тренінгу для тренерів учасники та учасниці  опрацьовували процедуру медіації не лише в теорії, а і завдяки практичним кейсам. Детально обговорювали питання щодо суті медіації, її фаз, особливостей ведення переговорів, психологічних особливостей роботи зі сторонами, факторами конфлікту.

Особлива увага учасників була зосереджена на практичних питаннях, що стосуються методик викладання, які застосовуються у процесі навчання, коучингу роботи в малих групах, критеріям і методам оцінки ефективності отриманих знань.

Кожний із учасників тренінгу для тренерів (ТоТ), яких було 12, перш ніж приїхати на очний ТоТ, пройшов попередню базову підготовку за програмою очного чи дистанційного курсів, онлайн тренінг з методики. Під час заходу учасники випробували себе у якості тренерів окремих модулів курсу.