Національна школа суддів України

Формування особистості під впливом зовнішній та внутрішніх чинників

4 червня 2024 року Дніпровське регіональне відділення Національної школи суддів України провело підготовку та підвищення рівня кваліфікації на семінарі “Основи особистісного зростання” для суддів, помічників суддів і працівників апаратів місцевих та апеляційних судів.

Директор Дніпровського регіонального відділення Володимир ПОПЛАВСЬКИЙ познайомив з програмою семінару і викладачами, а також звернув увагу учасників і учасниць на актуальність теми навчального заходу. 

Заступник директора Дніпровського регіонального відділення Алла БАШТАННИК розповіла про особливості проведення семінару в режимі онлайн, нагадала про необхідність дотримуватися правил особистої безпеки під час повітряної тривоги і познайомила з регламентом роботи семінару.

Під час проведення лекції головний спеціаліст-психолог відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України Анжеліка ФАРАФОНОВА поглибила знання учасників семінару щодо основ особистісного зростання; провела обговорення процесу становлення та формування особистості під впливом зовнішніх і внутрішніх чинників; підвищила рівень обізнаності про формування особистісних кордонів як важливого аспекту розвитку особистості.

Заступник начальника відділу науково-методичного супроводження психологічної підготовки суддів Національної школи суддів України, доктор психологічних наук, доцент Андрій МАСЛЮК розповів про види кордонів, їх усвідомлення та укріплення; надав практичні поради щодо розвитку внутрішніх опор і стійкості.

Протягом семінару слухачі брали участь в обговоренні відеороликів і виконанні практичних справ.

За підсумками успішної участі на семінарі слухачі отримають електронну форму сертифікатів НШСУ.