Національна школа суддів України

Формування професійних навичок майбутніх суддів

1 березня 2019 року заступник директора Чернівецького регіонального відділення Тетяна Аілінчій відвідала Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області, де проходять стажування 5 майбутніх суддів.

Тетяна Аілінчій поспілкувалися із досвідченими суддями Сергієм Баєвим і Світланою Буркою, які пройшли тренінг на тему: “Наставництво (коучінг) та його необхідність для формування професійних навичок майбутнього судді” та є наставниками (коучами) молодших колег.

У ході відвідування Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області проведено зустріч із головою  цього суду Тетяною Бацуцою, слухачами та слухачками. За період стажування останні ознайомилися із організацією документообігу кримінальних справ і справ про адміністративні правопорушення, автоматизованим розподілом між суддями цих справ.

Голова Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області Тетяна Бацуца розповіла, що майбутні судді відвідують судові засідання з розгляду різних категорій кримінальних проваджень і справ про адміністративні правопорушення, після яких готують проекти судових рішень.

Під час зустрічей в суді Тетяна Аілінчій обговорила з кандидатками та кандидатами на посади суддів актуальні питання, пов’язані з виконанням ними програми та індивідуальних планів. Було відзначено належний рівень організації стажування, яке є обов’язковою складовою спеціальної підготовки та спрямоване на відпрацювання майбутніми суддями вмінь застосовувати отримані знання у практичній діяльності зі здійснення правосуддя.