Національна школа суддів України

Формування стандартизованих програм для суддів господарських судів

5 листопада 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн–засідання експертної групи для формування стандартизованих програм підготовки суддів за напрямком “Господарське судочинство”.

Засідання відкрив керівник експертної групи Олександр Потильчак, який окреслив мету та алгоритм роботи експертної групи і звернув увагу на значення стандартизованих програм підготовки суддів та наголосив на важливості забезпечення системного підходу в їх формуванні.

До складу експертної групи для формування стандартизованих програм підготовки суддів за напрямком “Господарське судочинство” увійшли Юрій Чумак, суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді, Борис Грек, суддя Північного апеляційного господарського суду, Віта Бондарчук,  суддя Господарського суду міста Києва, Володимир Гевко, суддя Господарського суду Тернопільської області, Олександр Крижний, суддя Господарського суду Дніпропетровської області, Тарас Рим, суддя Господарського суду Львівської області та викладач-координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Юлія Блінова.

У ході засідання учасники обговорили пропозиції органів суддівського самоврядування та господарських судів, які були надіслані на розгляд експертної групи та визначили актуальні питання судової практики, які потребують включення до стандартизованих програм.

Експертною групою погоджено орієнтовну структуру стандартизованих програм підготовки суддів за напрямком “Господарське судочинство” та строки доопрацювання та аналізу актуальності і практичної корисності запропонованих тем.

Заключне засідання буде проведено 22 листопада 2021 року.