Національна школа суддів України

Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя

Львівське регіональне відділення Національної школи суддів України вкотре бере участь у проведенні одного із етапів семінарів ЄСПЛ, завданням якого є покращення вмінь, навичок та знань слухачів із застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини при розгляді різних категорій справ.

20–21 квітня 2015 року в місті Львові координатор проектів ОБСЄ в Україні спільно з Верховним Судом України та Вищим адміністративним судом України за фінансової підтримки уряду Канади в рамках проекту “Гарантування дотримання прав людини при здійсненні правосуддя” проводить періодичне навчання суддів місцевих загальних судів та суддів апеляційних судів областей  з метою підвищення рівня кваліфікації на семінарі з питань застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини  при здійсненні правосуддя.

Тренерами семінару запрошено національного менеджера проектів Координатора проектів ОБСЄ в Україні Наталію Ступницьку, начальника науково-методичного забезпечення підготовки суддівського корпусу Національної школи суддів України Тетяну Фулей, експерта проекту Назара  Кульчицького, заступника голови Сокальського міськрайонного суду Львівської області Вікторію Бучківську та суддю Луцького міськрайонного суду Волинської області Інну Плахтій.

22–23 квітня 2015 року в місті Львові буде проведено аналогічний семінар для суддів окружних адміністративних судів та Львівського апеляційного адміністративного суду. Тренерами семінару для цієї категорії слухачів запрошено суддю Львівського окружного адміністративного суду Роксолану Качур та суддю Харківського окружного адміністративного суду Людмилу Волкову.

Програма семінару включає в себе певні етапи роботи, а саме:  перегляд фільму “Про Європейський суд з прав людини”, оголошення інформації щодо статистичних даних звернення та виконання Україною рішень ЄСПЛ, що підсумовуватиметься тестуванням. Подальша робота слухачів організовуватиметься у формі опрацювання в малих групах, викладених у міні-лекціях тем та завершуватиметься презентацією результатів такої роботи.

Результативність проведення семінару підтверджуватиметься анкетуванням та опитуванням із використанням інтерактивної системи.

Після закінчення періодичного навчання всім суддям, які його пройдуть, буде вручено Сертифікат Національної школи суддів України.


Організаційні заходи щодо проведення періодичного навчання забезпечено Координатором проектів ОБСЄ в Україні спільно з Львівським регіональним відділенням Національної школи суддів України  Верховним судом України та Вищим адміністративним судом України за фінансової підтримки уряду Канади.