Національна школа суддів України

Генеральна асамблея Європейської мережі суддівської освіти: стратегія на майбутнє

19 червня 2020 року ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук взяв участь у 23-й Генеральній асамблеї Європейської мережі суддівської освіти (EJTN), яка вперше проходила в режимі онлайн за головування Судової академії Хорватії.

Вітальними словами захід відкрили голова Верховного суду Хорватії Дуро Сесса, президент Генеральної асамблеї, директорка Судової академії Хорватії Андреа Посавець Франіч, комісар Європейської Комісії з питань юстиції Дідьє Рейндерс та новообраний Генеральний секретар Європейської мережі суддівської освіти, суддя Маркус Брюкнер.

У ході жвавої дискусії Національна школа суддів України підтримала ідею створення лінгвістичного підрозділу Європейської мережі суддівської освіти, який займатиметься підвищенням рівня володіння іноземними мовами суддів та працівників апарату судів. НШСУ висловила ініціативу долучити, зі свого боку, до роботи підрозділу представників відділу міжнародного співробітництва.

Під час роботи Генеральної асамблеї було представлено звіт про діяльність Європейської мережі суддівської освіти за 2020 рік та план заходів на 2021 рік, а також обговорено вплив кризи COVID-19 на роботу EJTN у 2020 році.

Як підсумок онлайн-зустрічі були анонсовані майбутні заходи, зокрема, презентовані план проведення конференції директорів або позачергової Генеральної асамблеї восени 2020 року та наступна Генеральна асамблея за головування Португалії у  Раді Європейського Союзу.