Національна школа суддів України

Господарська юстиція відзначила 30-річчя процесуальної діяльності

4 червня 2021 року ректор Микола Оніщук узяв участь в урочистих зборах з нагоди 30-ї річниці створення господарських (арбітражних) судів України, які пройшли в приміщенні Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду.

Вітальними промовами урочисте засідання відкрили Голова Верховного Суду Валентина Данішевська, заступник Голови Верховного Суду, голова Касаційного господарського суду Богдан Львов, Голова Касаційного адміністративного суду Михайло Смокович, Голова Касаційного кримінального суду Станіслав Кравченко, виконувачка обов’язків Голови Касаційного цивільного суду Марина Червинська, секретар Великої Палати Верховного Суду Всеволод Князєв, виконувач обов’язків Голови Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький, голова Ради суддів України Богдан Моніч, ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук та т.в.о. Голови Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков.

У своєму виступі Микола Оніщук від імені Національної школи суддів України привітав суддів господарської юстиції з 30-ю річницею створення господарських (арбітражних) судів України, зазначивши, що останні дослідження міжнародних правових організацій-партнерів констатували високий рівень довіри української та світової спільноти в компоненті професійної кваліфікації українських суддів у питаннях відправлення справедливого та неупередженого правосуддя. Ректор також озвучив тезу щодо збільшення кількості спеціалізованих судів, наголосивши, що це надасть більше можливостей та гарантій фахового розгляду судових справ.

Окрім цього, в ході другої частини святкового засідання з нагоди 30-ї річниці створення господарських (арбітражних) судів України відбулося нагородження представників КГС ВС, суддів у відставці та працівників апарату Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду відзнаками, грамотами та подяками Верховного Суду й Ради суддів України – за сумлінну та бездоганну працю, досягнення в професійній діяльності, вагомий внесок у забезпечення діяльності суду.

Микола Оніщук також вручив очільнику Касаційного господарського суду Богдану Львову пам’ятну статуетку як символ співпраці двох державних установ судової системи.