Національна школа суддів України

Господарське процесуальне законодавство: проблемні питання правозастосування

6 листопада 2020 року в місті Києві Національна школа суддів України в межах програми підготовки для підтримання кваліфікації провела тренінг для суддів місцевих господарських судів “Господарське процесуальне законодавство: проблемні питання правозастосування

Тренінг, метою якого є поглиблення рівня знань та практичних навичок, необхідних для ефективного здійснення господарського судочинства відкрили  начальник відділу підготовки викладачів (тренерів) – радник Ректора Національної школи суддів України, суддя Верховного Суду України у відставці, кандидат юридичних наук, Заслужений юрист України Ольга Шаповалова та викладач-координатор відділу підготовки викладачів (тренерів) Національної школи суддів України Олександр Потильчак.

Враховуючи важливість тематики до проведення тренінгу залучено досвідчених висококваліфікованих суддів-тренерів: Володимира Гевка, Тетяну Гребенюк, Олену Малєєву.

У виступах викладачі розкрили проблемні питання розмежування компетенції господарських, адміністративних та загальних судів, залучили суддівську аудиторію до обговорення проблемного питання застосування норм Господарського процесуального кодексу України, інформували щодо правових позицій. Модератори та судді-тренери акцентували увагу суддів місцевих господарських судів на виконанні судових рішень у господарських справах та здійсненні судового контролю. Зацікавить суддів розгляд особливості провадження у справах за участю іноземних осіб.

У ході тренінгу модератори та судді-тренери залучали слухачів до виконання низки практичних завдань та обговорення результатів їх вирішення.

Повний текст програми тренінгу розміщений на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка суддів”.