Національна школа суддів України

Господарські справи: як їх розглядати

20 грудня 2018 року проректор Володимир Мазурок відвідав господарський суд Сумської області, де проходять стажування 11 майбутніх суддів. 

У ході зустрічі Володимир Мазурок поспілкувався із суддями–наставниками (коучами) Євгенією Жерьобкіною, Світланою Заєць, Надією Спиридоновою та Василем Яковенком, які пройшли тренінг на тему: “Наставництво (коучінг) та його необхідність для формування професійних навичок майбутнього судді”. 

За період стажування кандидати на посаду судді вже ознайомилися з реєстрацією справ і матеріалів у суді, їх рухом у судовому діловодстві. 

Протягом трьох тижнів стажування вони вивчать особливість господарського судового процесу, специфіку розгляду господарських справ і написання рішень суду в цих справах, що виникають із земельних правовідносин, справ про укладання, зміну, розірвання договорів, визнання правочинів недійсними тощо. 

Володимир Мазурок спілкуючись зі слухачами та слухачками. Він підкреслив, що проходження стажування спрямоване на отримання ними вмінь і навичок застосовувати отримані знання у практичній діяльності зі здійснення правосуддя. 

Проректор обговорив з кандидатами на посаду судді актуальні питання, пов’язані з виконанням ними програми та індивідуальних планів, та відзначив належний рівень організації стажування в господарському суді Сумської області.