Національна школа суддів України

Готовність до надзвичайних ситуацій та забезпечення безперервної діяльності суду

30 листопада 2018 року в місті Чернівцях місцевим  регіональним відділенням Національної школи  суддів  України проведно  семінар для керівників апаратів місцевих судів на тему: “Планування дій з реагування на надзвичайні ситуації і забезпечення безперервної діяльності суду”.

Мета заходу – удосконалення теоретичних знань, навиків  керівників апаратів щодо забезпечення безперебійної роботи суду в період надзвичайної ситуації.

Вітальними словами до присутніх звернулись директор Чернівецького регіонального відділення, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України, суддя у відставці  Анатолій Огородник і заступник начальника територіального управління Державної судової адміністрації України в Чернівецькій області  Павло Тюфтій, які зосередили увагу на важливості завчасної підготовки до надзвичайних ситуацій у судах, зокрема   підготовки персоналу суду до реагування на такі ситуації.

Розпочав семінар Павло Тюфтій, який нагадав, що надзвичайною ситуацією є повідомлення про замінування, масові заворушення і захоплення заручників, пожежі, залишені у приміщенні суду підозрілі пакети чи конверти, землетруси, аварійні зупинки ліфта, у якому перебувають люди, телефонні дзвінки та листи погрозливого/хуліганського змісту тощо.

Майор МВС України у відставці Віктор Сироїжко поділився досвідом планування дій під час надзвичайної ситуації, зокрема щодо розподілу обов’язків між працівниками, реагування на активну кримінальну загрозу, пожежу в будівлі суду, блокування озброєної особи тощо.

Головний спеціаліст сектору організаційного забезпечення діяльності судів та судової статистики територіального управління Державної судової адміністрації України в Чернівецькій області Альона Сучеван звернула увагу присутніх на розроблені методичні  рекомендації  щодо безпеки в надзвичайних ситуаціях.

Після закінчення заходу учасники  семінару  поділилися враженнями та висловили свої побажання та пропозиції.