Національна школа суддів України

Харківським регіональним відділенням проведено тренінг для суддів з антикорупційного законодавства

11 серпня  2015 року в місті Харкові Харківське регіональне  відділення Національної школи суддів України провело тренінг для суддів місцевих загальних судів на тему: “Антикорупційне законодавство”. У заході взяли участь 12 суддів Харківської, Сумської, Полтавської та Луганської областей.

Це перший тренінг з антикорупційного законодавства із запланованих Харківським регіональним відділенням Національної школи суддів України на  серпень поточного року для суддів загальної, адміністративної та господарської юрисдикцій.

Розробники та викладачі тренінгу - кандидати юридичних наук Олександр Курило  -  суддя апеляційного суду Харківської області та Тетяна Штих -  суддя Дзержинського районного суду м. Харкова.

Тренінг включає  два блоки – загальний огляд антикорупційного законодавства та практичне застосування місцевими загальними судами антикорупційного законодавства під час розгляду судових справ. До кожного блоку входять міні-лекція та інтерактивна робота слухачів.

Під час тренінгу учасники працювали в малих групах та презентували свої міркування на фліп – чарті. Сформулювали  та  обговорили із тренерами проблемні питання застосування в практичній роботі антикорупційного законодавства. На завершення тренінгу - перевірили власний рівень засвоєння отриманих знань шляхом відповіді на тестові запитання.

Судді, які брали участь у тренінгу, заповнили анкети опитування та висловили свої побажання з організаційних питань проведення заходу та змістовного наповнення занять.

Повний текст програми тренінгу розміщено на веб-сайті Національної школи суддів України в розділі “Підготовка”.

Після завершення тренінгу суддям  вручено сертифікат Національної школи суддів України.