Національна школа суддів України

ІІІ міжнародна науково-практична конференція “Проблеми законодавчого регулювання порядку розробки та прийняття нормативно-правових актів”

2 листопада 2017 року у приміщенні Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулася ІІІ міжнародна науково-практична конференція “Проблеми законодавчого регулювання порядку розробки та прийняття нормативно-правових актів”.

Ініціаторами проведення заходу виступили: Національна академія правових наук України, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Інститут держави і права ім. В. М. Корецького Національної академії наук України, громадська організація “Лабораторія академічних досліджень правового регулювання та юридичної техніки”.

У конференції взяли участь очільники вищих навчальних закладів, Академії правових наук України, представники Міністерства юстиції України, Генеральної прокуратури України, судді Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, апеляційних судів, народні депутати, провідні вчені та практики.

Від Національної школи суддів України у роботі конференції взяли участь ректор Микола Оніщук та головний науковий співробітник Олександр Кравчук.

У вступній промові ректор Національної школи суддів України Микола Оніщук звернув увагу учасників конференції на проблеми активної участі уряду у процесі нормотворення та ролі консультативних і дорадчих органів у процесі розробки нормативно-правових актів. Говорячи про зміни до Конституції України в частині правосуддя, ректор відзначив як позитивну тенденцію те, що вони вже імплементовані шляхом прийняття відповідних змін до законів України, включаючи процесуальні кодекси.

На конференції обговорювались проблеми законодавчого регулювання системи нормативно-правових актів, системи джерел права України та нормотворчого процесу; удосконалення правового регулювання за допомогою засобів юридичної техніки та термінології; систематизації, тлумачення, реалізації і застосування нормативно-правових актів; техніки і технології моніторингу якості та удосконалення нормативно-правових актів та інших джерел позитивного права України.